El nostre dissenyador crea la màgia a Volcano, però el ratolí no sempre funciona igual que una vareta! Hi ha una sèrie de conceptes bàsics amb els que tant particulars com empreses haurien d’estar familiaritzats. Aquí us en fem quatre pinzellades.  

El món dels flyers Un dels encàrrecs que més sol•liciten les empreses són flyers promocionals on hi van imatges del seu producte. Quan demanem el material, la premissa amb què ens trobem sol ser la mateixa: “Agafa les fotos de la web”. Error! Les imatges que hi ha penjades en una pàgina web tenen una resolució determinada, mentre que les imatges que s’utilitzen per a impressions en necessiten una de molt diferent. La fotografia d’una web té una mitja de 72 punts de resolució, però per imprimir amb alta qualitat, se’n necessiten 300! L’única excepció ve de la mà d’una impremta digital, que podrà tenir suficient amb una resolució més baixa que la normal. També cal tenir en compte la mida de la impressió, cosa fàcil de comprovar si posem un flyer al costat d’un roll-up. Com més gran és la imatge, més resolució necessitarà per no perdre ni un sol píxel de qualitat. Així doncs, la nostra recomanació és: Una imatge val més que mil paraules, però si per crear-la ens podem estalviar unes 900, millor que millor!  

Logos copy-paste Aquí entrem en un dels aspectes més “peliaguts” per a un dissenyador i més fàcils de solucionar si es fa bé des d’un bon principi. Quan es demana la creació d’un logotip, resulta imprescindible que aquest estigui vectoritzat. Un logo vectorial és un regal d’aniversari per a un dissenyador, una joguina que pot manegar i moldejar a la seva manera (sense distorsionar la imatge de marca, per suposat); un dibuix que pot integrar entre les petjades d’una solitària platja paradisíaca o entre les bales d’un camp de batalla i que quedi integrat a la perfecció. Feu feliç al vostre dissenyador, regaleu-li un logotip vectoritzat i us farà meravelles!

La pitjor frase: Fes-me això en 5 minuts Aclariment: no hi ha feina de disseny que es pugui fer en 5 minuts. Entre la recepció del material, pensar la idea, la composició,la integració en l’espai… els 5 minuts tenen tendència a expandir-se. A tall d’exemple, tenim les traduccions. Un eslògan és ràpid de traduir, el que no ho és tant és aconseguir que quedi igual de bé. Encara que es tracti d’una frase breu, l’extensió varia quasi sempre d’un idioma a un altre, i s’han de buscar altres jocs de paraules o altres composicions perquè la integració sigui igual de bona que l’original. Ja veieu que el tractament d’imatges comporta el seu temps sempre que es vulgui fer bé, i si esteu al corrent d’aquests petits detalls, podeu fer més còmode la vida d’un dissenyador. Deixem que la qualitat es mengi els minuts, i no que els minuts condicionin la qualitat.