Moltes empreses estan utilitzant aquesta nova tècnica del marketing per obtenir un major “engagament” amb els seus clients.

La narració d’històries ens acompanya al llarg de les nostres vides, des que som petits, quan els nostres pares ens expliquen contes a la bora del llit, fins que ens fem grans i som nosaltres mateixos els que expliquem novetats i anècdotes a les nostres amistats i familiars.

Tots expliquem coses, essent, cada un de nosaltres, receptors i alhora emissors d’aquestes històries. El Storytelling està tan de moda que fins i tot les mateixes marques l’estan utilitzant per connectar amb els seus clients, per tal d’obtenir una relació de proximitat i empatia.

El consumidor actual està cansat de rebre publicitat directa i freda, ells prefereixen una cosa diferent, original, fins al punt que emocioni i diverteixi.

Aquest mètode diferenciador de marketing beneficia a l’empresa en aquests sentits:

– Estem parlant de la narració d’històries posant a l’empresa com a eix principal.

– Les històries són fàcils de recordar i explicar, la qual cosa permetrà que mitjançant una activitat quotidiana, s’enforteixi la connexió entre el consumidor i l’empresa.

– Una bona història ben explicada pot arribar a emocionar el client.

No hi ha millor manera d’entendre un concepte que a través d’una imatge visual, per això, a continuació, us proporcionem dos exemples del marketing del storytelling:

1- Per promocionar la pel·lícula “La vida de Pi” es va realitzar aquest magnífic storytelling. ‘’L’odyssée de Pi: Cinema sur l’eau’’

 2- Per promocionar els olis verges es va realitzar aquest divertit story telling, narrant una situació quotidiana entre una mare i una filla. És molt divertit!

Hem de ser conscients de la importància d’establir una bona connexió amb els nostres consumidors per tal d’aconseguir la seva fidelitat i feedback. Utilitzant aquest tipus d’eines ens assegurem que sempre ens triaran a nosaltres, de la mateixa manera que nosaltres escollim les millors tècniques per arribar a ells.