En el moment de crear una nova empresa o marca, actualment és imprescindible dissenyar un logotip que serveixi per identificar-se davant la competència en el mercat. Podríem definir la importància d’un bon logotip a través de tres aspectes clau: que sigui adequat, que estèticament agradi i que reflecteixi la filosofia de l’empresa. Cada detall, per petit que sigui, serà decisiu pel resultat final, així que és necessari tenir en compte tots i cada un dels diferents elements que el conformen: el color, la font de tipografia, la grandària, la forma…

A primera vista, pot semblar que cada logo és un món diferent, però si estudies amb atenció cada detall, es poden entreveure unes similituds que de ben segur que no són coincidències. Undemy ha estudiat els logos de les 50 empreses més admirades de 2015 segons la revista Fortune i a continuació us detallem els resultats:

  • El primer color que han utilitzat les grans empreses per a dissenyar logotips és el blau i el segon ha sigut el vermell. Tot i així, hi ha un clar predomini d’empreses que opten per evitar molts colors en els seus logos, la majoria d’elles només en fan servir un o dos.
  • Pel que fa a la tipografia, últimament ha augmentat molt l’ús de les fonts sans serif en majúscules.
  • Quant a forma, la majoria de les empreses analitzades presenten logos de forma rectangular, presentant sempre un disseny pla, pel simple fet de no distreure l’atenció de l’usuari.

Recorda que el logotip és la primera imatge de l’empresa, per tant, el seu disseny serà decisiu per atraure els clients!