Demà direm definitivament adéu a l’any 2015 i ens hem de preparar per l’arribada de l’any nou. Com ja és habitual, més d’un ha fet les seves prediccions a nivell comunicatiu de cares al 2016, i avui les recopilem per a tu. Prepara’t perquè l’any 2016 ve carregat de noves tendències que prometen fer un bon canvi en el sector de la comunicació, la publicitat i el marketing!

  • Més plataformes on-line: en els darrers anys les empreses han intentat situar com a eix central de la seva campanya de marketing on-line les visites a la seva web. Aquest any 2016 portarà amb la seva arribada una guerra de plataformes, on la web quedarà destronada del seu primer lloc i haurà de lluitar contra APPs, xarxes socials, entre altres plataformes.
  • Adéu publicitat molesta: l’usuari farà més ús i amb més força dels AdBlocks. Ja no val inundar les plataformes de publicitat que no interessa al públic.
  • L’edat ja no és crucial: aquest any hem experimentat com alguns productes són usats per consumidors que no formen part del target del producte. D’aquesta manera, alguns productes sobrepassen els límits del target i augmenten la seva penetració de mercat. Algun d’aquests exemples són algunes APPs, que són descarregades i usades per un rang d’edats molt divers.
  • La inversió publicitària seguirà pujant: es preveu que la inversió global en publicitat augmentarà en un 4,8% respecte l’any 2015, i els mitjà que creixerà amb més força serà l’on-line, amb un creixement del 12,9%.
  • Realitat virtual: aquest any vinent serà clau per la realitat virtual. La seva popularitat augmentarà i veurem la realitat virtual aplicada no només a vídeos, sinó també a videojocs i altres plataformes.
  • La televisió experimentarà canvis: la televisió, tal i com la coneixem actualment, patirà alguns canvis aquest any nou. La influència d’Internet es farà notar i cada cop tindrem una TV més on-line.

Segur que ens deixem moltes tendències que ens esperen aquest 2016, i és que realment encara haurem d’esperar que passi aquest nou any per veure-les!