La il·lustració en la publicitat no és una nova tècnica ni molt menys, de fet, fins fa no gaires anys el producte final d’un anunci era una il·lustració. Però a mesura que va anar evolucionant, en el món digital es van anar perdent les tècniques clàssiques de la il·lustració i aquesta va quedar una mica en desús.

Però aquests últims anys la il·lustració sembla haver ressorgit, no com un mètode de reproducció de fotografies, sinó com un mètode comunicatiu en sí mateix (si es que últimament estan retornant com una onada gegantina, les coses antigues). Són moltes les marques que estan apostant per contractar il·lustradors per a crear nous anuncis que captin l’atenció del públic sobretot per la seva estètica.

Aquest és el cas de l’il·lustrador rus IvOrlov, per exemple, que va realitzar un seguit de il·lustracions per uns anuncis de Volkswagen no massa usuals. En aquest cas es buscava destacar la integració del Polo VW en qualsevol entorn, i aquest excepcional il·lustrador ho va fer a través de crear un seguit de composicions que representaven diferents caps de setmana Weekends (Que dona el nom a la campanya, Weekenders) en diferents ciutats famoses europees, a través d’elements propis d’aquestes. Aquests en són alguns exemples:

És veritat doncs que la il·lustració ens ajuda a cridar l’atenció del nostre públic cansat dels anuncis de cotxes clàssics i repetitius? o, per altre banda, hi ha alguna raó específica per mantenir el mateix format? Vosaltres mateixos podeu opinar sobre aquest tema, però almenys una cosa és segura, són una manera diferent i atractiva d’anunciar un cotxe.

La il·lustració, doncs, és una gran eina per atraure el  públic, però un dels grans problemes de la mateixa és que normalment contractem artistes per a realitzar la tasca i aquests són molt bons creant imatges increïbles que ens deixaran amb la boca oberta, però no són publicistes, i per aquesta raó posen a la imatge per davant del missatge, quan en publicitat, el nostre element principal i el que més ens hauria de preocupar és el missatge, i la il·lustració només hauria de ser un mitjà per a transmetre’l.

 

Imatges de l’autor Iv Orlov