Hi ha gent que encara no ha sentit a parlar massa del branding personal, la millor manera que existeix actualment de desenvolupar i construir la teva “marca personal”. Per què crear una empresa de zero si ja et tens a tu per oferir-te al món?

El personal branding és un concepte que considera a determinades persones com una marca en sí mateixes, i així com una marca comercial, necessita d’un pla de màrqueting elaborat i acurat per poder enaltir i posicionar una persona amb ànim de diferenciar-se i aconseguir èxit en els relacions professionals i personals. És imprescindible començar la tasca per un aspecte que pot semblar molt obvi, però que en realitat no sempre ho és: trobar el talent d’aquella persona per a alguna cosa i desenvolupar-lo al màxim.

Ja saps quines són les teves qualitats i t’ho estàs pensant? Mirem per on has de començar!

 

Consells per anar anotant

– Definir bé la teva audiència abans de res és imprescindible, ja que cada camp professional té el seu públic objectiu en el que qualsevol campanya s’ha de centrar. A qui vols dirigir-te?

– Una entrada triomfal pot representar un llançament amb força de la marca personal i afavoreix la confiança i credibilitat dels seguidors, a més de ser un reclam potent per al públic.

– Demostra que ets el millor, no en tot, sinó tan sols en el que saps fer. Cal tenir clar què aportes que no ho fan la resta de marques convencionals, establir quin és el punt diferencial i donar-li valor.

– La web 2.0 s’ha convertit en una eina més que vital per treballar el branding personal a través de totes les xarxes, així que tenir un community manager expert a mà soluciona molts problemes!

– Crear inspiració, mobilitzar a l’audiència perquè es bellugui entorn de la teva causa o del que véns i, sobretot, aconseguir que el públic que hi cregui.

 

Apel•lant a les emocions

Una de les millors fórmules per triomfar és vendre sentiments, sensacions que genera un producte o una marca i amb les que les persones s’identifiquen. El component emocional ens garanteix connectar amb la nostra audiència, perquè ens dirigim a la manera de ser de la gent, no a les seves butxaques, sinó al que els preocupa o els fa ser feliços.

Explicar una història, vendre experiències, impactar… són aspectes que no es poden deixar a l’atzar, i més si estem parlant de branding personal.

 

 Errors letals

Quan la identitat no està ben definida, l’estratègia de marca personal està abocada al fracàs. Primera pregunta: qui ets? Si la saps respondre i n’estàs ben convençut, ja tens la meitat del camí fet.

No aconseguiràs que els demés creguin en tu si primerament no creus en el que ets capaç de fer. Un cop solvatat aquest punt, es traça el camí a seguir i es dibuixa la línia de meta final. Sempre hi haurà entrebancs pel viatge, però algunes de les coses que a tota costa s’haurien d’evitar són:

– La manca d’un propòsit. – La falta de moviment. – Poca diversificació. – Canals inadequats.

 

Amb aquestes quatre pinzellades, ja sabeu a què atenir-vos si esteu pensant en crear la vostra pròpia marca personal, però el millor que podeu fer és deixar-vos assessorar des d’un bon principi i consultar a una agència de comunicació perquè us preparin una bona estratègia des del començament!