Ningú pot negar que el sector comunicatiu ha avançat a pas de gegant en els darrers anys. Si tirem la vista enrere i estudiem com era la comunicació fa uns anys, els canvis són més que evidents, des de la forma de fer publicitat fins els mitjans de comunicació, no hi ha cap element que no hagi patit algun canvi.

Un dels elements que ha aparegut amb aquesta evolució és la importància de l’experiència que viu el consumidor amb una marca o producte. Un dels recursos que es fa servir com a reclam publicitari és el conjunt de sensacions que es pot transmetre a través de la publicitat, la compra o simplement amb el punt de venda.

Avui en dia ja es parla del marketing experiencial com a eina recurrent  en molts plans de comunicació, i es dóna una importància més forta que mai a les emocions i experiències que rep el consumidor. L’olor d’una botiga, el tracte que rep el client per part del personal, una habitació d’hotel plena de detalls, la música triada per un restaurant… són quasi infinits els recursos que podem fer servir per aconseguir que l’usuari visqui una experiència única amb una marca.

Els publicistes i professionals del marketing tenen molt present que els públics han canviat: l’usuari ja no espera rebre missatges tradicionals, estàtics i purament comercials, sinó que espera un estímul. Les marques estan creant experiències per a que el consumidor visqui, experimenti i conegui l’essència de la marca en estat pur, i normalment es vinculen aquestes emocions i experiències amb aspectes positius, que en la majoria de casos acaben basant-se en la felicitat. Ja ho va dir Lluis Bassat, que “la publicitat que agrada, ven més”.

Realment no hi ha una fórmula màgica que ens permeti proporcionar una experiència ideal al consumidor. Per poder aconseguir-ho s’ha d’estudiar detalladament cada cas per adaptar la comunicació al target del producte. Si s’aconsegueix traslladar l’experiència adequadament, la marca aconseguirà un públic més content, més receptiu a la comunicació de la marca i, possiblement, comparteixi la seva experiència positiva amb altres consumidors potencials.