No som conscients de la importància que una empresa estigui present a les xarxes socials. La pàgina web ha deixat de ser suficient per ella sola i, per tant, necessita un reforç, així que gràcies a les xarxes socials els usuaris poden tenir una relació més directa amb la marca en concret. D’aquesta manera passen de ser mers observadors, sense aportar cap tipus d’informació, a ser creadors de continguts.

Són diversos els estudis que afirmen que les xarxes socials influeixen a la presa de decisions a l’hora de comprar un producte o servei. ¿Per què?, la resposta és molt fàcil: la majoria de consumidors, abans de realitzar una compra, consulta a través d’Internet les opinions d’altres usuaris per assegurar-se que faran una bona elecció.

Igual que com a usuaris, com a empreses ens preocupa l’opinió dels altres, i és per això que és important estar present  a la xarxa. És la millor manera per la qual el nostre community manager  pugui tenir els clients ben informats, pugui contestar possibles dubtes i comentaris i, sobretot, pugui anar construint una bona imatge de l’empresa a Internet.

Quina és la manera més eficient d’estar a la xarxa?

FER UN DESENVOLUPAMENT DE LES XARXES SOCIALS S’ha de decidir quines xarxes socials volem utilitzar i evitar triar-les a la babalà, si no fer una estratègia definint els objectius que volem assolir.

COM UTILITZO LA XARXA SOCIAL? Els usuaris busquen una proximitat amb la marca i és per això que hem d’utilitzar un to natural i fresc.  Sobretot, tenir clar què és el que volem transmetre’ls, i fer-nos les següents preguntes:  Com vull que em percebin els usuaris? Quins valors i opinions vull comunicar? També, hem de tenir en compte l’estètica de la nostra xarxa social, de manera que sigui visual i atractiva.

ANALITZA L’ÈXIT DE LA XARXA SOCIAL Ja sabem que amb Internet gairebé tot és possible, així que és fàcil detectar si la nostra estratègia està sent percebuda pels usuaris tal com volíem. Si no és així, hem de detectar en què hem fallat i canviar el pla estratègic.

HEM DE PROMOCIONAR LA XARXA SOCIAL Ja podem tenir la millor xarxa social, que si no la promocionem, no la veurà ningú. Podem convidar a gent a què els agradi la pàgina, enviar e-mails als clients enllaçant les xarxes, tenir disponibles els botons socials a la web oficial…

FIDELITZAR ELS USUARIS

Per què un client ha de triar el meu producte i no el d’un altre? És aquí on nosaltres hem de fidelitzar-los. Com? És molt important tenir-los satisfets, sobretot, al principi de la ‘’relació’’. Per això sempre es recomana fer algun concurs o oferta, per tal de motivar el client i d’aquesta manera aconseguir conversar amb ells i ajudar-los  en tot el que necessitin.

Els clients  s’han de cuidar, ajudar i respectar, ja que ells són els ambaixadors de la teva marca.