[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”justified” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

La llei de Murphy diu “Si una cosa pot sortir malament, probablement sortirà malament”. No volem sonar massa pessimistes o alarmistes, però sí és cert que a vegades les coses no surten tal i com estaven plantejades, i la publicitat, les relacions públiques i les accions i decisions de les empreses no són una excepció. Per això, avui us parlem de la gestió de crisi a la publicitat!

La crisi a tots els àmbits del sector de la comunicació i el màrqueting és una situació complexa i complicada, que posa en el punt de mira la prosperitat de l’empresa o companyia en qüestió. És una situació que poques vegades es veu a venir, i per tant sorgeix de forma sobtada. Per norma general, afectarà tant al públic intern de l’empresa (és a dir, treballadors, caps, accionistes, etc.) com al públic extern (consumidors, proveïdors, etc).

Si l’empresa o l’organització és rellevant en el seu sector, un gran problema que trobarà és que els mitjans de comunicació s’interessaran en difondre aquesta crisi el màxim possible. Per això és essencial que tota empresa, sigui més petita o més gran, sàpiga com actuar davant una situació de crisi.

El primer i més important que ha de tenir present tota empresa són les possibles situacions de crisi en les que pot veure’s involucrada en un futur. Per això, cal conèixer els elements de risc interns i externs que tenen i intentar contemplar possibles crisis. Un altre factor que afavorirà evitar situacions de crisi és que l’empresa desenvolupi la seva activitat de la forma més responsable possible. Això suposa complir totes les lleis i normatives, tant legals com morals, que puguin ser aplicables a l’empresa i la seva activitat.

Una crisi a una empresa pot arribar a ser molt perjudicial, però si es planteja prèviament un pla d’acció de crisi els seus efectes es veuran molt reduïts. Moltes grans multinacionals han patit crisis, des de més petites fins a més importants, i això no ha frenat el seu desenvolupament empresarial.

Per tant, la millor solució davant una crisi a una empresa és estar preparat per qualsevol situació semblant i saber com actuar davant aquesta.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]