Facebook i Youtube estan en plena lluita per convèncer als seus usuaris de qui és millor com a plataforma de vídeos online, així que en el post d’avui us posarem al dia de com estan ara mateix els marcadors.

Sembla que Facebook vol posar punt final a l’hegemonia de Youtube sobre el vídeo online, i és que el mateix Marck Zuckerberg ha repetit diverses vegades que actualment tenen com a principal prioritat el contingut audiovisual de la xarxa. Tant és així que podem detallar 4 raons per les quals queda palès que Facebook s’enfronta, sense cap por, al portal de vídeos de Google:

  • Fa poc Facebook va anunciar que, a partir de finals d’aquest any, començarà a compartir els ingressos de publicitat que generen els vídeos amb els seus creadors, repartint un 55% del total (xifra molt semblant a la de Youtube).
  • S’ha experimentat un gran canvi cap al vídeo orgànic, és a dir, s’ha deixat el costum de publicar primer el contingut audiovisual en una altra pàgina web (que normalment era Youtube) per després enllaçar-ho a Facebook, i ara es publiquen els vídeos directament a la xarxa de Zuckerberg.
  • Mentre que Google és el principal reproductor de vídeo més popular dels EEUU amb 105 milions d’espectadors (Març de 2015), Facebook va tot darrere amb 94,6 milions, segons dades de ComScore.
  • Pel que fa als dispositius mòbils, sembla que Facebook, amb el 75% de les visualitzacions, supera a Youtube, el qual en representa el 50%.

Tot i això, Youtube va aprofitar la sisena VidCon anual per detallar que, de cara al futur, tenen pensat posar tota l’atenció en les plataformes mòbils. Així que, la lluita encara continua!