El telèfon mòbil és el dispositiu del futur ara més que mai: cada vegada són més grans, més fàcils de fer servir i gairebé més intel·ligents que nosaltres. Tenir-ho tot concentrat en un sol aparell (des de l’agenda a la llista de la compra) que t’hi cap dins de la butxaca, no sense cert esforç, és un luxe tecnològic que una bona campanya de màrqueting no pot deixar passar.

 

Exactament, d’on surt això?

El mobile marketing són el conjunt de tècniques a través de les quals es promocionen productes i serveis utilitzant els mòbils com a canals de comunicació.

A hores d’ara, l’smartphone ja s’ha convertit en la nostra principal font d’accés a Internet, la que tenim més a l’abast i a través de la qual podem rebre informació de la manera més immediata. És el nostre millor amic digital, i com a tal, confiarem en els consells que ens doni, com provar tal restaurant tailandès que acaben d’obrir o visitar X botiga on ens acaba d’avisar de descomptes al 70%.

El telèfon ens marca la ruta, i des del màrqueting només hem de dibuixar el mapa.

 

Adaptar el missatge

El telèfon s’ha convertit en el comandament a distància de la nostra vida diària: des de demanar menjar a domicili, comprar un producte, fer el check in a l’hotel, respondre un email a llegir les notícies i consultar les xarxes socials.

No obstant, s’ha de tenir en ment que el consum d’Internet a través d’un mòbil és completament diferent al d’un ordinador. L’espai i la brevetat que podem dedicar a una pantalla petita condicionarà molt el missatge. Si a través d’un ordinador aquest ja havia de ser breu i impactant, encara ho ha de ser més quan arriba a un telèfon. La informació ha de ser més concreta, resumida, fàcil de llegir i adaptada a la mida reduïda de la pantalla.

 

A la última moda

És fonamental redefinir i crear noves relacions amb els clients mòbils per aconseguir bons resultats en les conversions. Per aconseguir-ho, és necessari estar al corrent de les últimes tendències:

  • Els pagaments a través del mòbil cada vegada seran més i més freqüents, factor que cal tenir en compte de cara a una campanya de ventes.
  • La informació local de saber on es troba l’usuari passa a ser una informació molt rellevant a l’hora de llançar una promoció.
  • La creativitat serà fonamental si volem captar l’atenció dels clients a través del seu aparell personal.
  • La personalització del missatge aconseguirà que el client no se senti “atacat” i rebi amb bons ulls la publicitat que li pugui arribar, sobretot si és del seu interès.

El canal mòbil s’està convertint ràpidament en el canal més rellevant, és una finestra que sempre tenim oberta al client potencial. Utilitzar-lo adequadament ens aportarà uns resultats possiblement més efectius que a través de qualsevol altre mitjà, i fidelitzarem al client d’una manera més pròxima i personal.

Més clar no es pot deixar: el futur del màrqueting es troba en els smartphones.