El màrqueting experiencial, també conegut com a màrqueting emocional, té com a objectiu principal connectar una marca amb els seus consumidors per tal de provoca’ls-hi sentiments i emocions.

Actualment, hi ha una gran immensitat de productes similars en el mercat i no n’hi ha prou en voler satisfer el client. Experts del màrqueting afirmen que els clients prefereixen aquells productes que els hi poden aportar un engagement amb la marca i, per tant, que puguin interactuar amb ella.

Aquesta innovadora forma de vendre una marca ofereix la possibilitat de poder viure en primera persona una experiència que romandrà a la memòria del consumidor. Tot i això, no totes les empreses o marques tenen constància del poder del màrqueting experiencial. Òbviament no és fàcil saber que és el que emociona al teu consumidor, així que, en certa manera, aquesta alternativa al màrqueting tradicional demana a l’empresari que també posi de la seva part.

Per tal de tenir una millor definició del concepte “màrqueting experiencial”, a continuació, podreu veure alguns exemples d’èxit:

TELEKINETIC COFFEE SHOP

El 2013, amb motiu de l’estrena de la pel·lícula nord- americana “Carrie”, l’estudi Sony Pictures va crear una experiència que va resultar ser difícil d’oblidar per a tots els presents d’una cafeteria de Nova York.

SO REAL IT’S SCARY

La marca LG, per promocionar l’alta definició de les noves pantalles, va realitzar una broma en un ascensor. A las víctimes gairebé els hi dóna un atac de cor…

EL CAIXER DE LA FELICITAT

Coca Cola va crear una experiència única amb l’acció “El Caixer de la Felicitat”. Consistia a distribuir diferents caixers per la ciutat i centres comercials, els quals regalaven 100 euros sense necessitat d’introduir la targeta, però amb l’única condició que els havien de compartir.