Avui parlem amb el nostre recent estrenat tècnic de màrqueting online que ens desvetllarà els trucs per seduir un os dur de rosegar: Google i el seu imperi de pàgines web.

Fer visible allò invisible

Abans de res, anem a veure a què es dedica un tècnic de màrqueting online. Bàsicament, la seva feina es centra en encarregar-se d’optimitzar el contingut d’una web de cara als cercadors.

Quan es crea un pàgina web, la feina no s’acaba un cop està enllestida i penjada. En paral•lel, ha d’haver existit una feina de recerca de paraules clau, i darrera, venen una sèrie de processos per aconseguir que la gent conegui la web i la visiti.

Internet és Google

I com de costum, Google és la gallina dels ous d’or. Tot ha de passar per l’aro, ja sigui una web de venta de cotxes de luxe o de sabatilles d’estar per casa. La feina de l’especialista és optimitzar una web per aconseguir que a Google li agradi i tenir-lo content, d’aquesta manera ens la posicionarà millor i la pàgina apareixerà amb més facilitat als cercadors. Google és Déu i si s’enfada, tenim un problema, perquè no indexa la pàgina i no es pot veure enlloc.

I de seguida salta la gran pregunta… com funciona el robot de Google? Ningú ho sap! “Això és com la fórmula de la Coca-cola”, afirma el nostre tècnic. El robot està format d’uns algoritmes que van evolucionant i canviant constantment, i encara que es coneixen unes quantes pautes bàsiques, la resta segueix sent un misteri. Google no està interessat en buscar ordinadors, sinó en trobar persones amb uns determinats interessos. En resum, que ja estem tots fitxats. I per a què? Això ja és una altra història.

Com arribem al top one?

Depèn de la competència que tinguem i de on volem arribar geogràficament parlant. Que el contingut de la web sigui original i de qualitat és un aspecte fonamental, a part d’una actualització regular de la pàgina. Si el robot detecta que allà hi ha moviment, ens tindrà més en compte.

Passos a seguir per optimitzar el SEO i fer a Google feliç:

  1. Definir molt bé les paraules clau. Les de l’empresa per un costat i les que farà servir el públic per trobar-nos per l’altre. Has de pensar què faria un visitant potencial: “traduir el que l’empresa té al que el client vol”.
  2. Indexar correctament la web. Cal parlar amb Google perquè la ubiqui i, després, se’n fa el seguiment.
  3. Ja hem plantat l’arbre, ara toca podar-lo. És necessari anar veient el comportament del públic i anar retocant les branques per donar-li forma al bonsai. S’ha d’anar revisant i polint tot allò que pugui fer millorar la web. Per aconseguir-ho, s’utilitzen eines com Google Analytics o Webmastertools, que ens informen de les paraules claus que busca la gent per poder-la redirigir millor cap a la nostra empresa.

Sona massa fàcil…

I no ho és gens. Cal tenir una sèrie de coneixements molt tècnics per entendre en profunditat aquest tipus de feina i convertir-se en un expert en SEO. A més, cal destacar que es tracta d’un procés que depèn de la comunicació amb altres persones de varis departaments, i això sovint complica les coses. Per un professional en màrqueting online, cada dia pinta d’un color diferent, i l’emoció de la feina es troba en la competició per aconseguir el millor posicionament, com una cursa d’esglaons a càmera lenta. Pel nostre tècnic, cada web és un món únic i el que el motiva és el repte de poder anar-les millorant. Això sí, tantes hores davant d’un ordinador poden resultar pesades, per això la recomanació del nostre tècnic és la següent… pantalles de 22 polzades per a tothom! (i no només per la gent de disseny!).

Esperem que amb aquest post ho hagueu vist mes clar… amb un bon posicionament, tot és possible!