Com cada any, diferents marques i empreses desenvolupen el seu enginy i la seva creativitat per portar-nos els anuncis que protagonitzaran la seva campanya de nadal. L’excés de volum publicitari fa que els creatius hagin d’innovar any rere any per crear obres úniques i que, sobretot, compleixin les altes expectatives del públic, que com cada any, espera ansiós l’arribada d’aquests spots. Vols saber quins han estat els anuncis principals d’aquest nadal, i què els caracteritza? Doncs segueix llegint!

 

Un dels elements clau en aquests anuncis és, sense dubte, l’aspecte emocional en la història de l’anunci. Deixant de banda alguns de caràcter més clàssic i no emocional, la majoria d’anuncis que protagonitzen aquestes dates tenen un punt emotiu molt elevat i transmeten un clar missatge. Al generar aquestes emocions, els anuncis creen una connexió emocional amb l’espectador i, d’aquesta manera, és més fàcil aconseguir-ne viralització i impacte per tots els mitjans i generar més vendes.

La fórmula més utilitzada, i una de les més efectives, és el storytelling. És relativament senzill transmetre emocions a través d’una història commovedora que mostri imatges plenes de famílies, neu i llums. Per això, cada cop són més els anunciants que creen històries úniques per aquestes dates, i normalment els anuncis es mostren en un format breu a la televisió i conviden als espectadors a visualitzar la versió més extensa a la seva pàgina web.

Us mostrem els quatre anuncis més emotius d’aquesta campanya de Nadal 2015:

Loteries de l’Estat: Justino

 

Sainsbury: Mog’s Christmas Calamity

John Lewis: Man on the Moon

Per tant, veient l’èxit d’aquest format, els publicistes tenim un ventall d’oportunitats immens durant aquesta època de l’any. Aquests dies els usuaris estan més disposats que mai a visualitzar anuncis publicitaris: els esperen amb il·lusió, els busquen i els comparteixen. És el moment perfecte per aconseguir un major nombre d’impactes publicitaris, amb una associació de la marca més idíl·lica que mai.