L’aparador d’un negoci o empresa en el món digital és la seva pàgina web. Aquest és el motiu pel qual els empresaris, quan plantegen la seva estratègia digital, acostumen a invertir la major part dels recursos econòmics a les tasques de disseny web.

Al món offline, el carrer o barri en què s’ubica el local o l’aparador són la seva carta de presentació. Un cop triat, es prepara per a poder oferir productes i serveis i, és clar, ningú no entendria passar-hi per davant i trobar-lo buit, oi?

Doncs un web impecablement dissenyat sense estratègia de posicionament és precisament això, una botiga buida, un espai al que els potencials clients no aniran. Llavors, de què ha servit aquesta inversió, tota la despesa de lloguer o compra del local, de disseny i decoració si no podem arribar al públic o clientela del nostre negoci? O seguint amb el paral•lelisme digital, hem assumit el cost de programació i disseny d’un web i no veiem resultats. Com tot a la vida, millor començar la casa pels fonaments.

 

Usuaris vs. Rastrejadors A l’hora de definir un web, els primers elements a tenir en compte són la forma i el fons, és a dir, presentació i continguts. D’una banda, la pàgina ha de ser atractiva i útil per als visitants, i d’altra, el web ha d’estar preparat per a què els rastrejadors puguin llegir-lo, per tal d’indexar-lo i posicionar-lo al rànquing dels cercadors. I aquí, és Google qui mana.

Google és el rei del posicionament i el resultat d’un bon posicionament és generar tràfic al web. Els experts treballen diverses variables per tal d’optimitzar la pàgina i que pugui gaudir d’una bona posició. Parlem de Keyword, SEO onpage, SEO offpage, backlinks i tot un argot propi.

Mobile friendly I ja que ens hem posat a treballar un web, que aquest estigui adaptat a dispositius mòbils és un must. El futur del posicionament web és mòbil, només hem de pensar quantes vegades al dia accedim a la xarxa des de l’smartphone per informar-nos de l’actualitat, fer gestions bancàries, consultar l’e-mail o consultar propostes d’oci. Sigui la temàtica que sigui i estem on estem, és com consumim informació i per això és tan necessari un web amb disseny adaptatiu.

Comptar amb professionals que dominin estratègia de posicionament, disseny i programació és una aposta que potencia l’eficàcia del web i redueix maldecaps als empresaris.

SEO