Una altra figura d’una agència de comunicació que es deixa les celles davant de la pantalla és el community manager, i a Volcano en tenim una que s’hi deixa fins l’ànima! Aquestes són les seves recomanacions/consells per a tots aquells que encara aneu perduts amb les funcions d’aquest professional.

Però, què és un community? La feina primordial del community manager consisteix en ajudar a que una marca tingui presència a les xarxes socials plantejant una bona estratègia de comunicació. Ofereix un servei de qualitat per encarar la projecció de l’empresa a Internet, però això no significa necessàriament que hagi d’aportar clients a cabassos! Un follower no sempre és igual a un client real, però sí a un client potencial!

Revisions amb comptagotes Un gestor de continguts pot portar varies contes de diversos clients alhora, això vol dir que si totes les entrades que publica han de ser revisades per l’empresa, pot estar-hi tota l’eternitat! No és imprescindible que l’empresa revisi totes les entrades de Facebook o Twitter abans de que siguin publicades, la millor tranquil•litat és confiar en les capacitats múltiples del teu community!

Vull ser a tot arreu! Doncs no cal. Una altra de les tasques d’aquest professional és mirar quins són els canals més adients per cada marca en concret. No per tenir un perfil obert a 10 xarxes diferents aconseguiràs més seguidors. És més eficaç focalitzar bé la informació que es vol transmetre, per on i cap a qui.

Creativitat…perquè no? Fer publicacions relacionades exclusivament amb el sector específic d’aquella marca o empresa és un error! La gent demana varietat, entreteniment, informació i curiositats. Ja ho veieu, el públic és d’allò més exigent, per això un bon comunicador ha d’estar a l’alçada! Si podem ser creatius, podrem vendre millor. Imaginació al poder! Doneu-li carta blanca al vostre community i no us en penedireu!

Les 5 qualitats imprescindibles 1. L’organització és fonamental per no caure en el caos. 2. Ser un bon estratega, ja sigui al Risk o a la vida real. No pots tirar coets sense saber a on els estàs tirant. 3.Documentar-se, documentar-se i documentar-se. La recerca d’informació condicionarà la qualitat de les publicacions. 4. Empatia. Amb l’empresa i amb els usuaris. La bidireccionalitat és el dia a dia del community. 5. Ètica. No tot s’hi val ni tot és correcte. La veracitat marca la diferència.

Esperem haver aportat una mica més de llum que trenqui amb els tòpics del community manager. La informació és poder, i si es sap transmetre adequadament, resulta imparable.